Je nieuwsbrief versturen met MailBlue

Automatische transcriptie

Β 

Β 

Hoe maak je een nieuwsbrief in Mailblue?

Hoi, ik ben Esther en in een aantal video’s geleden heb ik gedeeld hoe je een inschrijfformulier maakt in Mailblue, zodat je mensen ook je weggever kunt sturen, maar ook hoe je ze dan kunt toevoegen aan je nieuwsbrief. En in deze video laat ik je dan zien hoe je dan zo’n nieuwsbrief maakt. En daarvoor ga je in MailBlue vanuit je dashboard, bovenin, kies je hier voor het woord campagnes. Campagnes is in MailBlue het woord voor nieuwsbrief. Ik ben hier vast begonnen, omdat jullie anders mijn gevoelige informatie zien en dat wil ik niet. En Zoals je ziet heb ik al een aantal campagnes of nieuwsbrieven staan. Om een nieuwe te maken, maak je een campagne en je kan een campagne altijd meteen versturen of je kan hem plannen. Nou ik verstuur om de week een nieuwsbrief, dus ik ga nu vast plannen, dan kunnen jullie gelijk zien hoe je dat doet.

En ik ga hem dan ook nu nog niet vullen met inhoud, want dat doe ik dan vlak van tevoren. Dus ik maak er eentje voor mijn nieuwsbrief van week 16. Ik weet nog niet precies wat ik daarin ga doen. En hier kies ik gewoon voor standaard. Ik ga verder niet in op de andere opties. Nou, dan kun je een onderwerpregel invoeren. Hier zet je natuurlijk het onderwerp waar je het dan over gaat hebben. Dat weet ik nu dus nog niet.

Hier kun je vast een eerste zinnetje neerzetten, zodat mensen misschien wat makkelijker openen. Je naam zet je er neer, je e-mailadres. Hier kun je je e-mail ontwerpen. Je klikt er gewoon op en dan kun je of een oude manier gebruiken of zelf een nieuwe maken. En je hebt ontwerpen in de e-mailontwerper vind ik fijn of de klassieke ontwerper vind ik ook fijn. Stel dat ik een ontwerp in de e-mailontwerper gebruik. Omdat ik er al eerder een paar met deze manier heb gemaakt, kan ik een oude selecteren en anders kun je hier een basis template bijvoorbeeld kiezen als je het nog nooit eerder hebt gedaan. Nou, ik kies alvast een vorige campagne.

Nou, dan staat hier de tekst. Van mijn vorige nieuwsbrief, die kan ik natuurlijk helemaal gaan aanpassen. Dan ga ik naar volgende. Dan ga ik naar volgende. Dan kies ik mijn lijst. Daar kies ik dus mijn nieuwsbrieflijst. Even kijken waar die bij mij staat. Nieuwsbrief.

Nou en ik heb dus nu 86 contacten op die lijst staan, die ik dus zomaar mijn nieuwsbrief mag sturen. Heb je nou meerdere lijsten, dan moet je even nadenken, mag ik van een andere lijst mensen zomaar mijn nieuwsbrief sturen? Hebben ze daar toestemming voor gegeven? En dan kan ik hier dus kiezen voor inplannen. Nou, ik ga deze dan sturen op 15 april en dan stuur ik hem om 9 uur in de ochtend. Meestal zet ik hem om 9 uur in de ochtend maar ik zet hem nu voor de zekerheid voor 9 uur in de avond. Mocht ik het vergeten, dan kan ik hem, dan is niets morgens ineens weg. Nou, hieronder staan nog een aantal opties die je kunt aanwinken. Ik vind dat wel fijn dat Je kunt zien of die geopend is en of er iemand op een link heeft geklikt. Hier staat je adres.

En deze kijk ik eigenlijk nooit naar, zie ik nu. Nou, mijn campagnearchief laat ik lekker staan zoals hij staat. Nou, nu is eigenlijk mijn e-mail al klaar om te verzenden. Dan kun je nog hier bovenin op test een voorbeeld kiezen, dan vul je hier even een e-mailadres van jezelf in, of je klikt hier op desktop weergave. En dan kan je dus even nalezen wat erin staat, en je kan eventueel ook even kijken of bepaalde buttons en linkjes goed werken. Dat vind ik altijd wel fijn. Je kunt hem dus ook eventjes naar jezelf sturen door hier een e-mailadres van jezelf in te vullen en op stuur te klikken. Dan krijg je de mailbox echt of de mail echt in je mailbox en zie je hoe het eruit ziet.

Nou ik hoop dat je met deze video gaat lukken om je eigen nieuwsbrief te versturen. Ik wens je heel veel plezier en tot een volgende video.