Je eigen logo op je Divi-website

Gefeliciteerd! Je gaat aan de slag met je Poppyz academie. Je bent of je gebruikt Divi om je website te bouwen. Bovenaan je website staat link boven een Divi-logo te pronken.

En nu wil je op die plek graag je eigen logo, maar je weet niet (meer) hoe je dat moet doen. In dit blog lees je hoe je stap voor stap je logo kunt vervangen door je eigen logo.

Is mijn logo geschikt?

Je hebt een mooi logo, zelf gemaakt of dit laten doen. Het logo voor je website heeft een transparante achtergrond op de delen die niet bij het logo horen. Bij een transparante achtergrond zijn alle kleuren (ook wit) die niet bij je logo horen weggehaald. Je kijkt eigenlijk door deze delen van het plaatje heen. Verder is het logo geschikt zijn om op je computer en op je mobiel goed herkenbaar te zijn. Op een mobiel kan een afbeelding klein zijn (160 x 40 pixels of 4 x 1 cm), dus als er veel priegelwerk of kleine letters in je logo staan, dan is dit slecht herkenaar op een mobiel. Controleer daarom ook altijd even op je mobiel of je logo er daar ook goed uitziet. Is je logo niet transparant, dan kun je dit zelf aanpassen. Ik gebruik hiervoor altijd het programma paint.net. Heb je gekleurde vlakken op je pagina? Dan kan de kleur achter je logo veranderen tijdens het scrollen. Met een transparant logo blijf je dan tijdens het scrollen alleen je logo zien. Nu je weet dat je logo geschikt is om te gebruiken, kun je verder met de volgende stap.

Het logo plaatsen

Eerst voeg je het logo toe aan je mediabibliotheek. Klik op media bovenin het menu aan de linkerkant van je wordpress dashboard. Voeg hier je nieuwe logo toe. Klik vervolgens in het menu aan de linkerkant op Divi.

Op de pagina die nu verschijnt, zie je rechts bovenin een knop met ‘UPLOADED’ erop. Als je op deze button klikt, kun je een afbeelding uit je media kiezen om als logo in te stellen.

Gefeliciteerd, je hebt nu je eigen logo op je website!