Hoe plaats ik een Vimeo video in mijn MPoP academie

Wat tof, je hebt een video gemaakt voor je online programma! In deze How-to leg I’m je uit die je deze video op de juiste manier in je MPoP-academie plaatst.

Vimeo of YouTube?

Om je academie niet te traag te maken, plaats je je video niet direct bij de mediabestanden. Je upload je video naar Vimeo of YouTube en”embed” hem Dan in je academie. Embedden zorgt ervoor dat het lijkt alsof je klanten je video in je academie bekijken, zonder dat heel veel invloed heeft op de performance van je academie.

Je upload je video daarom eerst naar een platform: YouTube of Vimeo.

Als je je video uploaden naar YouTube (of de gratis versie van Vimeo), heeft die als voordeel dat het gratis is. Het grote nadeel alleen is dat aan het eind van je video allemaal suggesties getoond worden voor andere video’s. Je hebt geen invloed op welke video’s die zijn een of het jou video’s zijn.

Het kan daardoor zomaar gebeuren dat jouw klant ineens video’s gaat kijken die helemaal niets met jouw online cursus te maken hebben.

Daarom ben ik er een groot voorstander van om video’s voor je online academie te uploaden naar een betaald Vimeo-account.

Een beginplaatje kiezen voor je video

Als je je video hebt geupload, kiest Vimeo zelf welk plaatje je ziet als startpunt van je video. Gelukkig kun je dit heel makkelijk veranderen, want Vimeo maakt lang niet altijd een goede (of flatteuze) keus 🤣.

Je hebt verschillende opties om een ander startplaatje te kiezen voor je video:

 1. Een andere, door Vimeo voorgestelde, kiezen
 2. Een zelfgemaakte Thumbnail uploaden
 3. Zelf een frame uit je video selecteren

Ga hiervoor naar Vimeo en klik op de video die je wilt bewerken. Aan de linkerkant staat een icoontje om je thumbnail te bewerken. Klik op dit icoontje en kies de optie die je wilt gebruiken.

Om een thumbnail te maken gebruik ik Canva. Start met een YoutubeThumbnail als template. Kies een voorgestelde template en pas deze aan, of maak je afbeelding helemaal vanaf scratch. Sla deze thumbnail op als .jpg afbeelding op je computer. Nu kun je deze afbeelding uploaden naar je video.

De Vimeo-instellingen van je video

Stel je de video zo in, dat hij niet vindbaar is voor iedereen en dat hij gedeeld kan worden met je academie. Hiervoor pas je de volgende instellingen toe:

 1. Stel de privacy in op “Hide from Vimeo”.
 2. Voeg de URL van je academie toe aan plaatsen waar de video embed mag worden.

Klik op de video die je wilt instellen om hem te bewerken.

Zichtbaarheid instellen

 • Ga bij de instellingen aan de rechterkant van je scherm naar Privacy
 • Selecteer “Hide from Vimeo”

Academie toevoegen

 • Scroll naar beneden naar het kopje “Embed”
 • Typ de url van je academie in het vakje
 • Klik op het plusje om je academie toe te voegen aan plaastsen waar de video getoond mag worden.

Nu is je video klaar om toe te voegen aan je academie. Je hebt hiervoor de embed-code nodig.

Klik rechtsboven op Embed en kopieer de code. Deze heb je nodig om de video aan een cursus- of lespagina toe te voegen in je academie. De gewone link (met het kettinkje) werkt vaak niet goed met de Divi video-module.

Je video embedden in je academie

Nu is het tijd om de video in je academie te zetten. Ga naar de cursus- of lespagina war me de video wilt plaatsen. Volg dan onverstaande stappen:

 • Voeg een video-module toe met de Divi Builder.
 • Klik op het tandwieltje in de popup om de video te bewerken.
 • Kies: Bestand invoegen via url
 • Plak te gekopieerde embedcode in de balk.
 • Verwijder alles dat niet tussen de apostrophs (“”) staat, zodat je de alleen de link naar de video overhoudt. (https://…)

In onderstaande video laat ik deze stappen zien.