Hoe maak ik een dropdown menu voor mijn website header?

Transcript

Hey en goedemorgen, welkom bij mijn YouTube kanaal Elementor maakt het makkelijk. En deze keer beantwoord ik een vraag over hoe je een drop-down menu maakt. En deze vraag kwam van Emily en zij is bezig met haar website. En zij heeft dus hier bovenin in het menu, ik hoop dat je dat goed kunt zien, heeft ze dus een menu gemaakt en daarin heeft ze een pagina shop. En daaronder heeft ze een aantal pagina’s gemaakt. En als je daar op klikt, dan gebeurt er niks. Dan is die niet bereikbaar. Nou, zij heeft me even een fotootje gestuurd van hoe het er aan de achterkant uitziet en daar kan ik gelijk al zien dat een aantal dingen misgaan.


Want zij heeft bijvoorbeeld een workshop agenda gemaakt voor de workshops en een workshops pagina maar die staan nog op concept en een menu in wordpress eigenlijk is deze vraag meer een wordpress vraag dan een elementen vraag maar ik ga hem toch lekker beantwoorden want het hoort erbij Maar een pagina is pas beschikbaar om aan je menu toe te voegen op het moment dat je hem hebt gepubliceerd. Op het moment dat hij op concept staat kun jij als bewerker van je website, als degene die met de website aan het maken is. Die kan wel zien wat er op staat bijvoorbeeld. Maar WordPress kan eigenlijk nog niet zien. Je kunt hem dus ook niet toevoegen aan je menu. Dus om zo’n drop-down menu te maken, is het eerste belangrijke dat de pagina’s die je erin wil stoppen, dat je die dan publiceert. Nou, als je dat niet weet hoe dat moet, kijk in dit geval deze pagina is al wel gepubliceerd en deze wel gepubliceerd. Hier staat concept achter en dan ga ik wel even naar de achterkant van mijn website.


Want dit is bijvoorbeeld deze pagina die ik nu zelf heb als voorbeeld gebruikt. Het staat ook op concept. En als je bijvoorbeeld hier op pagina bewerken klikt, want in WordPress ziet dat er soms net iets anders uit dan bij Elementor, dan heb je hier een knop Publiceren. En pas als je op die knop hebt geklikt, kun jij dus de pagina aan je menu toevoegen. Nou, Hoe maak je dan een drop-down menu? Want dat is dan de tweede stap. Daarvoor ga ik altijd naar Weergave, Customizer. En hou er rekening mee dat dit er dus heel anders uitziet dan de website die we aan het bekijken waren. En ik heb ook een ander thema, dus dit kan er bij jou iets anders uitzien, want wat hier precies beschikbaar is en wat hier allemaal staat, hangt af van het thema dat je hebt gekozen om met je WordPress aan de slag te gaan.


Maar het kopje menus staat er, als het goed is, altijd tussen. Althans, ik heb nog nooit gezien dat het niet zo was. Als dat wel zo is, dan ja, kan ik je even niet verder helpen. Of dan moet je het even laten weten. Dan kijk ik een keer bij je mee. Maar je ziet, bij mij heb ik ook een drop-down menu met daaronder een aantal pagina’s. Nou, ik ga even laten zien hoe je dat doet. Je gaat hier naar Menus.


Dan vervolgens Kan je bijvoorbeeld een nieuw menu aanmaken. Ik doe het even zo, dan kan je het helemaal van het begin volgen. Dan zeg je, nou ja, menu. Ik noem deze gewoon even menu. Daar kun je je hoofdmenu. De naam is eigenlijk niet zo belangrijk. Die ziet niemand. Die is alleen voor jezelf.


Nou, ik heb hier verschillende opties. Dit hangt ook weer af van het thema dat je gebruikt, welke opties die je hebt. Maar primair heb je als het goed is altijd en dat is dit menu dat je hier ziet. En secundair dat hangt, heb je vaak bij betaalde thema’s of soms niet. En dat is die balk die hierboven zit. Als je dus dit menu wil maken, wat hier de vraag past, dan moet je deze dus aanklikken. Maar ik ga die mij niet vervangen, Dus ik klik hem even niet aan. Maar dan heb je dus een menu gemaakt.


Nou, dan kun je hier items toevoegen. En dan heb je hier staan pagina’s. Nou, dan kun je dus elke pagina die gepubliceerd is, zie je hier staan. Maar als je pagina dus op concept staat, wat ik net had, dan zie je het nog niet staan. Nou, ik heb bijvoorbeeld een pagina inspiratie, of elementen tips en tricks, dus die zet ik hier neer. En stel dat ik hier nou onder, ik heb een heleboel pagina’s zoals je ziet, een hoop die ook niet beschikbaar zijn voor de menu, maar dat maakt niet uit. Stel dat ik hier iets onder wil stoppen, Dan neem ik gewoon de OverEster pagina bijvoorbeeld. Je kan het nu natuurlijk niet zien, omdat het geen Primair Om Nu is.


Als je het aangeflikt hebt, dan kun je dat hier gelijk zien. Even kijken wat er gebeurt als ik het doe. Ja, dan gaat de mijne vervangst. Dus dan zie je hier nu, de twee pagina’s die ik heb staan. Die zie je hier staan. Ik heb hier een button. Dit komt door iets wat ik in mijn thema heb gemaakt. Wat bij mij beschikbaar is.


Dus dit telt niet mee als het menu. Het gaat over dit stukje. Dat werkt bij jou hetzelfde. Maar nu zie je, nu staan de pagina’s, die staan, of de, ja, de pagina’s staan naast elkaar in het menu. Wil ik er nu eentje als een drop-down maken, dan kan ik hem hier een stukje opschuiven en dan hangt hij eigenlijk onder deze en dan zie je hier ook dat pijltje verschijnen en als je daar overheen beweegt dan zie je dus ook dat hij eronder komt te hangen. Dus dan heb je vanzelf een drop-down menu. Als je meer pagina’s doet, komen die gewoon erbij. Dus stel ik voeg nu toch nog een item toe.


Ik heb bijvoorbeeld ook landingspagina’s, dus een ander type pagina. En dan heb ik Elementar Hulp Nederland. Nou, In eerste instantie zet ik die er hiernaast. Ik hoop dat je dat kan zien. Het is een beetje schaduw. En als ik hem dan opzij sleep, dan hangt hij ook hieronder. Ik zal deze even klikken, dan kan je het wat beter zien. Zie je, dan heb ik nu hier over Esther en daaronder Elementart op Nederland.


Dus hier heb je de hoofdpagina en daaronder heb je twee pagina’s in je drop-down menu. Nou, ben je helemaal klaar, dan kun je hier op Publiceer klikken en dan is het dus ook beschikbaar voor iedereen die je website bezoekt. Dat ga ik dus nu niet doen, want ik wil deze wijziging niet opslaan. Ik wil graag mijn eigen menu houden. Ik hoop dat je wat hebt aan deze video. En heb je nou zelf een vraag? Leuk, als je die naar mij stuurt, dan heb ik weer een leuk materiaal voor mijn YouTube kanaal. En dan tot de volgende Elementor maakt het makkelijk