Ik ben zelf niet per se een voorstander van tempates importeren. Ik heb hier een aantal redenen voor, o.a:
- Je voegt al hun afbeeldingen ook toe aan je website (die kun je wel weer verwijderen).
- Je voegt vaak hun lettertypes, kleuren etc toe aan je pagina (ligt een beetje aan hoe ze hem hebben ingesteld), dus de pagina past niet altijd bij je eigen uistraling.
- Je importeert de hele template, dus ook de delen die je niet aanspreken.
- Het kan best een zoektocht zijn waar je iets moet aanpassen als iets er niet mooi uitziet wanneer je je eigen foto’s en teksten erin heb gezet. Wanneer dit niet precies in formaat overeen komt met wat ze in het template hebben gebruikt. Je bent dan langer aan het zoeken hoe je het weer mooi krijgt, dan wanneer je het zelf had nagemaakt.
- Er zitten soms ’trucjes’ in een template die niet bij je passen (bijvoorbeeld een afteltimer, price stacking etc). Deze kun je natuurlijk verwijderen.
Al met al kost het aanpassen van een templaten naar je eigen wensen vaak best veel tijd.
Ik geloof dat een ‘bewezen’ template vooral bewezen is voor de klanten van degene die de template heeft gemaakt, niet automatisch ook voor jou. Natuurijk zit er een handige opbouw in. De combinatie van de tekst en de uistraling van je pagina bepalen uiteindelijk hoe goed die werkt. Die moeten passen bij jou en de klanten die je wilt aantrekken.
Dit is de reden dat ik vaak naar templates (of gewoon websites) kijk en namaak wat erop staat vanaf scratch. En dan allen gebruik wat mij aanspreekt.
Mocht je dan toch de templates willen importeren op je eigen website, dan zie je hieronder hoe je dat doet.