De Elementor Iconlist

Automatische Transcriptie:

Hoi, ik ben Esther en in deze video laat ik je een van de onderdelen van Elementor zien die ik zelf heel fijn vind om mee te werken. En dat is een iconenlijst, oftewel een lijst met iconen. Nou, hoe gebruik je die nou? Ik ga even een sectie toevoegen En dan heb je, als je een stukje naar beneden scrollt, bij het kopje algemeen heb je een iconenlijst. Die zet je erin. Nou, dit ziet er natuurlijk veel leuker uit dan een gewoon stukje tekst met gewoon boelens. De tekst is ook wel ietsje groter volgens mij dan wanneer ik gewoon een standaard tekst er in zweef. Ik zal eerst eens kijken of dat is gelijk. Nee, dus de letters zijn ongeveer even groot.

Standaard kun je natuurlijk aanpassen als je wil. Maar de letters zijn even groot als een gewone tekst. Maar in plaats van dat je dus hier bijvoorbeeld nou ja, lijst item nummer 1 heb. En dan hier een bullet lijst van maken. Dan zie je het verschil, dus je kunt of leuke icoontjes ervoor zetten die allemaal hetzelfde zijn of allemaal anders of je hebt de boel. Nou, hier kun je dus zelf de tekst aanpassen. Dus, bijvoorbeeld als je… Oh, aanbod, dat kan ik niet vragen.

Als je dus bijvoorbeeld de voordelen van jouw online cursus wilde opzonnen of een ander aanbod dat je hebt. Of juist, dan vind je leuk. Of kruisjes als je bijvoorbeeld aan wil geven voor wie jouw online cursus niet geficht is, kun je gebruiken. En je kunt jezelf dus allerlei iconen kiezen. Die zitten hier al in de bibliotheekveld. Hij begint hier met de a-klinkte en hier zie je dus dat het veel erboven zit. Dus hier zit je helemaal bovenaan. Je hebt hier een hele lijst met allerlei leuke icoontjes die je kunt gebruiken.

Het zijn er echt heel veel. Ik scroll daar even heel snel doorheen en dan kan je het zien. Welke ik altijd bijvoorbeeld het leukste vind is een gem, dat is een diamantje je hebt ook als je een hartje wil gebruiken heb je verschillende dus bijvoorbeeld een smiley met hartjes en Je kan zelf kiezen of je hem zo wil of zo wil. Maar ook gewoon hard. Dus je hebt allerlei leuke icoontjes die je hier in kan zetten. Zowel voor positieve als negatieve dingen. Dus die kun je gewoon kiezen. En dan op het tabblad stijl kun je ook nog hier kiezen hoe je hem uitgelijnd wil hebben.

Daar doe ik meestal niet zo heel veel aan. Maar bij een pictogram kun je ook nog de kleur makkelijk aanpassen. Dus stel je wil een beetje een opvallend kleurtje hebben dan kun je dat zo hier aanpassen zodat het een beetje meer eruit spreekt. Je kunt eventueel ook nog de grootte van je pictogram aanpassen of de uitleiding. Daar doe ik zelf eigenlijk nooit wat mee. Dat laat ik meestal gewoon standaard, omdat ik dat wel een mooie vorm vind. En ja, ik hoop dat je hier wat aan hebt. Dat je dit ook een leuke manier vindt om een lijstje met voor- of nadelen op jouw website vorm te geven.

Zoals je ziet, stuk leuker dan gewoon bullet. En ja, maak je website net wat leuker en speels. Ik hoop dat je het hebt van deze video. Heb je zelf nou een vraag of een leuk idee hoe je iets wil doen met Elementor, laat het me weten via een berichtje. Dat kan op onder deze video als je deze op youtube bekijkt of anders kun je me een berichtje sturen via facebook of instagram. Apenstaartje van denken naar doen met Esther. Allemaal aan elkaar gevleesd. Tot de volgende video!