Categorieën: Naam aanpassen en Subcategorie aanmaken.

Transcript

Hallo, in deze video weer een Elementor maakt het makkelijk die eigenlijk niet gaat over Elementor maar over WordPress. En deze keer kwam ik een vraag tegen op Facebook over hoe je de naam van een categorie aanpast en hoe je een subcategorie maakt. Dus dat ga ik even laten zien in deze video. 

En de eerste is een categorie de naam aanpassen. Nou categorieën staan onder berichten. Dan ga je hier naar berichten categorieën en als je standaard een word test hebt dan heb je hier altijd de uncategorized omgecategoriseerd. Nou wil je die naam aanpassen dan kies je hier bewerken en nu staat uncategorized. Dan doe je hier bijvoorbeeld, waar zouden we het over hebben vandaag? Nou, maakt niet zo heel veel uit natuurlijk, maar nieuwe naam categorie.

Die typ je hier in. Ik zou die slug, dat is eigenlijk waaronder je het kan vinden, die zou ik even weghalen. En nou ja, nu heb ik nog geen Andere categorie, dus kan ik hier niet iets kiezen. Hier kun je eventueel een beschrijving toevoegen. En dan doe je update. Kijk, hij heeft nu vanzelf hier de slug aangepast. Doe ik nog een keer update. En dan ga ik terug naar mijn categorie.

Nou heb ik hier een nieuwe naamcategorie. Nu ga ik een subcategorie aanmaken. Die slug gaat hij vanzelf invallen. En hier kan ik dus een hoofdcategorie kiezen. En dat is nieuwe naam categorie. Want dan komt hij hieronder te hangen. Dus dan kan ik een nieuwe categorie toevoegen. Dan zie je hier ook subcategorie staan.

En die komt hieronder de nieuwe naam categorie. Omdat die daarbij hoort komt die staan. En heeft hij een streepje ervoor. Omdat dat dus een subcategorie is. Dus dit is hoe je een categorie wijzigt en een nieuwe subcategorie aanmaakt. Ik hoop dat je wat had aan deze video. Heb je nou zelf ook een vraag, kun je me dat altijd even laten weten via een berichtje via Facebook Messenger of Instagram. En je kunt mij daar vinden onder van denken naar doen.

En dan zeg ik tot de volgende video en een fijne dag!